fredag 22 januari 2021

Dota 2 - Inget för nybörjare

Dota 2 är ett av de mest komplex spelen som finns och kan kännas väldigt svårt att sätta sig in i som nybörjare. Förutom att det finns ett gäng olika heroes med olika abilities som går att kombinera med varandra. Så finns det också items som går att använda sig av i olika situationer för att få en fördel i fighten mellan de två lagen. Dom mer avancerade items är en kombination av enklare items vilket gör att förutom att kontrollera sin hero så ska man också hålla koll på vilka items man ska köra för att göra heron bättre i fighterna. 

Dota 2 spelas på en spelplan med 3 lanes där creeps spawnar var 30 sekund. När en hero från motståndarlaget dödar ett creep får heron experience och guld som man kan köpa items för. Det gör att förutom att försöka döda motståndarlagets creeps så ska man även försöka förhindra att motståndarhjälten dödar ens egna creeps. Det kan låta komplicerat men i praktiken så innebär det att man får ett ekonomiskt övertag över sin motståndare. Får man väl ett ekonomiskt övertag kan man köpa bättre items och tvinga motståndaren att lämna lanen för att inte dö. Något som skiljer Dota 2 mot till exempel League of Legends är att det är betydligt sämre att dö i Dota 2 och man blir straffad hård genom att hamna efter sin motståndare. Hamnar man tillräckligt långt efter blir det nästan en omöjlighet att komma ikapp till samma nivå. 

För den som vill börja spela Dota 2 rekommenderas det att spela mot bottar i början för att förstå spelets upplägg. Sedan när man lärt sig hur man köper items, vad de items gör så kan man börja spela mot andra spelare online. Då rekommenderas det att först spela orankade games så man inte förlorar någon MMR (ranking mot andra spelare) men också att de andra spelarna inte blir lika arga om man inte spelar bra eftersom man inte förlorar något när man förlorar matchen. Det är även viktigt att vara en lagspelare när det kommer till Dota 2. Spelet är uppbyggt kring att man har olika roller i laget och det är viktigt att spela sin roll för att inte göra sig ovän med de andra i laget, något som kan resultera i att man blir rapporterad till Dota 2. Får man tillräckligt många reports så får man inte spela rankade matcher som straff. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

OG vinner ESL Malaysia 2022

 ESL Malaysia 2022 var en spännande turnering med en del intressanta användningsområden av en del heroes. Som Viper support till exempel. Me...